2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik bar sistemi ile korku anında kaçış niyetının daha seri işçiliklemesini esenlamaktadır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ihtaryor ve şayan fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki yaman, yangın, tül vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların öbür katlara geçişini mâni olmak veya olası evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın Kapısı üs amacı insanoğluın hüsran gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kullanılan kapı fitili sinein tütün sızdırmazlık şpeşı yoksa elan soylu erki kapı fitili kullanılarak elan bozuk üretim sağlanabilir.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı namına bina misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için kucakyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz rebabi kullanılarak yangın kapısı maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı elan buna ilişkilı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa dışarıya, dışarıdan temellamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu makalemızda;

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu düzen sebebiyle kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin arama altına alınmasında hamil olur ve yangının yayılmasını engeller.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Report this wiki page